nedelja, 31. januar 2010

Frei-day na dilcah

Nisem ravno neki smučarski navdušenec, tistih 2x, 3x na leto, ko pa mi uspe skočit na katero izmed bližnjih smučišč, pa uživam na polno. Že nekaj dni prej preverjam vreme, razmere, prepričujem ljudi, da bi bilo dobro, da gremo mal smučat... Ker nimam svoje opreme, si vedno vse sposodim na smučišču. Čeprav me glava boli, ko dam za komplet 26 eur, je v mojem primeru, še vedno ugodneje, kot nakup (pa še sprehodim se na smučišče, brez tovorjenja iz avta, do gondole, do ...). Doslej so bile Kope moja destinacija, ker pa sem imel možnost, da se kot A.H. ves dan podim po Golteh brezplačno, je bila odločitev za spremembo lokacije enostavna! Že sto let se nisem peljal z gondolo, hecn občutek v želodcu... na vrhu, pa sonce in nobene gužve. Grega C. aka Board Ninja je sprejel izziv in odkrivanje hecno poimenovanih prog se lahko prične.

Do ene 12h je še blo sonce in idila, kasneje se je pooblačilo, proti 14h že malo pihalo, pa je blo vseeno super. Vedno me je strah, ko stopim na smuči it takoj na vlečnico in po hribu dol, pa se prepričam, da je vse "like riding a bike" in da smučat ne pozabiš. Vozovnica dela? Dela! Gremo...

Medvedjak za čist prvi spust po enem letu ni bil ravno pravi....

...družinska ravnina pa idealna. Na vrhu še malo poganjaš, da se premakneš, pol pa gre (na fotki je 2x Medvedjak, sam označbo sem rabu).

Seveda moraš probat vse proge, vlečnice... in ker sva se vozila skupaj, sva se počakala pred boardingom....do sedaj nisem vedu, da je vožnja z vlečnico kr zahtevn za boarderje... govorim o sidrih....ok, pa mal zajebancije, gore-dole, nisi pozoren in mimogrede ... naju sesuje v sneg ob stezi!! Grega-Ninja se lahko zahvali svojim akrobatskim sposobnostim in se obdrži še kakih 10m, ko tudi on pristane v celcu.....če bi se človek fejst ukvarjal s teorijo zarote, bi pomislil, da so zaradi naju pol zaprl celo progo oz. kar dve...pa ziher ne...al ja? No, sam da padeš z vlečnice, ne pa, ko smučaš je ene vrste podvig.... sem že vidu nadzornika, ko me spremlja do gondole..."Hvala, ne vračajte se... čist nič si niste podobni na fotografiji smučarske karte! "

Ostale so torej, samo 3-4 kratke proge iz dveh izhodišč. Po nekajkratnem kolobarjenju sva zaključila dan. Želja, da se bi dobilo kaj toplega na žlico, se ni izpolnila, glede tega nimajo ravn poštiman.....pa tud musko pred kočo bi lahk menjal bolj pogosto, saj naju je motorist Blaž preganjal vsaj 3x, če ne več....

5 ur smučanja je bilo dovolj za prvič letos. Upam, še na reprizo...ni nujno, da na Golteh! Njoke izpod Dobrovelj v Afriki (blizu Braslovč) toplo priporočam (če zamenjate bučke z beluši:)
Študija vožnje A.H. :)

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Super napisano in dokumentirano. Lepo si ga prehitel ;)

AndrejK pravi ...

Grega bo meu več fotk se mi zdi...prehitel sem ga že pri padcu z vlečnice:)...še zdej mi gre na smeh, ko se spomnim...

gregac pravi ...

ja fajn sva se imela. vreme je bilo ravno pravšnje, sneg pa tudi.

ahh, grega na bo nič objavil. ga je sidro preveč uničilo :) ironija!

aja pa eva je rekla da gre naslednjič zraven.

AndrejK pravi ...

Grega dej no, sem upu, da boš dal gor študijo vožnje....fajn, da gre Eva zraven...Blaž pride tud....z motorjem :)

Anonimni pravi ...

Eva gre zravn nasledn let.

gregac pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
gregac pravi ...

bom kar tule prilepil link, se mi zdi edino pravilno, glede na to da si v večini ti na posnetku :)

Andrej se smuča

MonchyB pravi ...

luksuz! a nobenga drena! sam nekej si iz kadra uhajal na posnetku.

AndrejK pravi ...

@Monika: res ni blo gužve, petek pač...sploh nism vedu da snema...če bi, bi se bolj "nastavlu" hahaha....

MonchyB pravi ...

prehiter si bil zgleda za borderja;)