nedelja, 8. marec 2009

Walking Tuajz

Z mešanimi občutki sva se bližala zavetišču za male živali Zonzani v bližini Dramelj, saj kopica zavrženih živali ne more obljubljati mirnega sprehajanja s psom, čeravno je bil to najin namen. Sončna nedelja je bila že skoraj pri koncu, ko sva z malo tesnobe prevzela psičko, mešanko med huskyjem in nemškim ovčarjem in odšla po kolovozu v gozd. Obema se je v podzavesti še risal obris pesjaka, vonja pa se ne znebiš še nekaj časa ... Prostora za romantiko tu ni! Pes mora (vsaj) 1x dnevno ven, da opravi potrebo in malo pretegne ude. Več kot jih lahko pelješ - bolje! K sreči je bilo - nas je bilo - sprehajalcev kar veliko in kosmatinci so zavzeli gozdne poti.

Odločitev za mešanko ni bila najina, prosili so naju, če lahko vzameva kakšnega večjega psa, nama pa je bilo vseeno, vzeli vrečke in smo šli ...

Psička je bila v zavetišču šele 4. dan, nenapadalna do ljudi in drugih psov ter z veliko energije! Torej ... gasa!

Mešanka je bila pravi motokultivator, saj je vlekla kot vlečnica na Krvavec, izgleda, da je kombinacija genov taprava.

Še nekaj spomladanskih žafranov ob poti ...

in nazaj! Pa še o imenu so-sprehajalke. Skrbnica v zavetišču je rekla, da lahko dava psički ime in ko se nisva spomnila nič pametnega prvih nekaj minut, sva temo opustila ... Nazaj grede pa naju je njena zanimiva kombinacija oči (ena huskyjeva in ena ovčarska) privedla do Two Eyes. Seveda je asociacija na Two Socks iz Pleše z volkovi povsem na mestu, pa še podobna mu je :)

Good luck Two Eyes!

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

me zelo zanima, če je psička tudi tako vlekla, ko ste se vračali nazaj proti zavetišču?

AndrejK pravi ...

Ja, je ....nasploh je bla zlo neobremenjena z okolico - tudi z nama :)

Anonimni pravi ...

Uaaaa učke ima pa noreee!!! Žalostno je kako so ljudje neodgovorni!!!!

AndrejK pravi ...

Učke ma ko Terminator :)